NKS

NEDERLANDSE KASTELENSTICHTING (NKS),
KENNISCENTRUM VOOR KASTEEL EN BUITENPLAATS
Deze brochure is samengesteld door de NKS, een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. De stichting draagt al 70 jaar bij aan het behoud van kastelen, buitenplaatsen en hun historische omgeving door kennis over kastelen en buitenplaatsen te verzamelen, te bewerken en toegankelijk te maken voor een breed publiek en de verhalen levend te houden:
– via websites, sociale media, het kwartaal blad Kasteel & Buitenplaats, boekpublicaties en een digitale nieuwsbrief;
– door het organiseren van excursies voor donateurs, studiemiddagen, lezingen en het jaarlijkse landelijke publieksevenement op tweede pinksterdag: de Dag van het Kasteel;
– door het begeleiden van onderzoekers, studenten en promovendi bij hun onderzoek.

Hasseleij-I-009-Brederode-1889
Ruïne van Brederode, 1889.

Wij geloven erin dat het levend houden van de verhalen ervoor zorgt dat er ook in de toekomst voldoende draagvlak is voor het behoud van kastelen en buitenplaatsen. Wij doen dit alles met gedrevenheid en plezier en samen met andere (erfgoed)organisaties. Maar we hebben uw steun hierbij ook hard nodig. Wij hopen dat we op u kunnen rekenen. Steun ons werk, word donateur.

DvhK_logo_og.png

De NKS organiseert jaarlijks op tweede pinksterdag de Dag van het Kasteel. In 2017 vindt de Dag van het Kasteel voor de tiende maal plaats. Meer dan honderd kastelen, buitenplaatsen en landgoederen openen dan de poorten voor het publiek. Veel locaties zijn op overige dagen niet voor bezoekers toegankelijk. De Dag van het Kasteel is een uitgelezen kans om de vele kastelen en buitenplaatsen die Nederland rijk is en de bijzondere verhalen van dit erfgoed te ontdekken. Kijk op www.dagvanhetkasteel.nl voor alle deelnemende kastelen en buitenplaatsen en hun programma.

Volg ons op FACEBOOK en TWITTER
@DagvhKasteel, #DvhK
@NKS_Kennis, #NKS

Nederlandse Kastelenstichting (NKS)
Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats
Postbus 123
3960 BC Wijk bij Duurstede
http://www.kastelen.nl
0343 578995
info@kastelen.nl

Advertenties